Online spellen

In de digitale wereld kunnen we er niet omheen: kinderen spelen steeds meer spelletjes online. Niet erg, want het blijkt goed te zijn voor de flexibiliteit van de hersenen, stelt de University College London. Online spellen spelen stimuleert ook nog eens de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Denk hierbij aan het geheugen, redeneren en ruimtelijke oriëntatie. Uw kind wordt er dus in ieder geval niet dommer van door online te spelen. En u hoeft zich zeker niet schuldig te voelen als u in de speelgoedwinkel voor de zoveelste keer een computerspel koopt of uw kind thuis online spelletjes laat spelen. 

Spelletjes online

Om spelletjes online te spelen, hoeft een kind niet lang te zoeken. Er zijn genoeg websites waar allerlei online spelletjes overzichtelijk bij elkaar staan. Wilt u weten waar uw kind online spelletjes speelt? U kunt via de geschiedenis van de browser de websites achterhalen en kijken of deze veilig zijn. U kunt natuurlijk ook zelf bepalen waar uw kind spelletjes speelt. Via Google kunt u spellensites zoeken en bekijken of deze sites veilig zijn voor uw kind en zijn/haar leeftijd. Spelletjes als domino (spelen op Anno domino) of backgammon (spelen op Online backgammon) zijn daarnaast erg leerzaam.

Spelende kinderen zijn gelukkiger 

Spellen spelen is niet alleen goed voor de flexibiliteit van de hersenen, het zorgt ook voor de nodige ontspanning. Spelletjes online spelen, maakt kinderen zelfs aantoonbaar gelukkiger. Dat bleek uit een recent onderzoek aan Oxford University. Eigenlijk kan uw kind overal spellen spelen, denk maar eens aan verstoppertje of tikkertje. Maar voor online spelletjes hoeft u ook geen materiaal mee te nemen naar bijvoorbeeld de oppas. Ze staan altijd online en zijn ieder moment van de dag beschikbaar.