Meer geld besparen door online shoppen

Naast speelgoed is er tegenwoordig van alles – en eigenlijk alles – online te koop. Online shoppen is makkelijk, goedkoop en betrouwbaar. Er zijn tal van leuke online shops. U kunt schoenen online kopen, kleding, speelgoed, boeken, reizen, fietsen, huishoudelijke apparaten, uw boodschappen. Alles rekent u gemakkelijk af in de online winkelwagen. U betaalt direct via iDeal, kiest voor een acceptgiro of betaalt in termijnen. De mogelijkheden zijn eindeloos. De verkoopsites schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Voordelig, want zo heeft u thuis meer keus en wordt er genoeg gestunt met prijzen. 

Hoe herken ik een veilige verkoopsite?

Online kopen geeft een ander gevoel dan wanneer u in de winkel staat, een verkoper kunt aankijken en na het afrekenen direct uw aankoop mee naar huis neemt. Toch is online kopen veilig en betrouwbaar, mits u bij een betrouwbare verkoopsite koopt. U herkent deze aan het thuiswinkelwaarborg-keurmerk. Maar niet elke verkoopsite heeft dit keurmerk. Het kost namelijk geld en er zijn genoeg kleinere leuke online shops die evengoed betrouwbaar zijn. Een tweede nadeel van deze kleine leuke online shops is dat ze onbekend zijn. U kent ze niet en weet daarom niet zo goed of ze wel betrouwbaar zijn. Ook al wilt u slechts voor €10,- online kopen. U wilt het product wel thuisgestuurd krijgen. 

Check de webwinkel voor u overgaat tot betalen

  1. Kijk naar de contactpagina en bel de verkoopsite gewoon even op om te kijken of er iemand de telefoon aanneemt en hoe hij/zij reageert op uw vraag.
  2. Bij de contactgegevens of onderin de homepagina van webwinkels vindt u meestal wel het kamer van koophandel nummer. Deze kunt u gratis en gemakkelijk natrekken. 
  3. Zoek ook altijd even online op reviews/ervaringen met de webshop.