Knikkerbaan & Blokken

Hoe knikkers over knikkerbanen vliegen, door gaten, over heuvels en van de ene kant naar de andere kant van de kamer, kunnen kinderen vaak fascinerend vinden! Een knikkerbaan kan kleine kinderen daarom goed amuseren. Ook als ze nog niet kunnen knikkeren zoals bij het ouderwetse knikkerspel met een holletje in het zand of steen. 

Knikkerbanen

Een knikkerspel bestaat in diverse maten. Met een kleiner spel kunt u testen hoe fascinerend uw kind knikkeren vindt. Omdat een knikkerbaan vaak van duurzaam materiaal gemaakt wordt (bijvoorbeeld hout), kan het relatief duurder zijn dan ander speelgoed. Een knikkerspel is echter tijdloos en voor ieder kind – jongen of meisje – leuk op een bepaalde leeftijd. Het draagt bij aan het ruimtelijk inzicht en het planmatig denken. Bang dat uw kind een knikker inslikt? Met knikkers spelen is veilig voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Blokkenspel

Met blokken spelen draagt ook bij aan het ruimtelijke vermogen van kids, misschien zelfs nog wel meer dan bij knikkeren. Een blokkenspel is er echt voor iedere leeftijd. Meestal is een blokkenspel van hout gemaakt, maar een kleiner kind dat nog alles in de mond wilt stoppen, kan ook met pluche blokken spelen. Pluche blokken die met klittenband ook op elkaar te stapelen zijn. Met blokken spelen kan kinderen ook helpen goed doordacht te bouwen. Elk formaat en vormpje van bijvoorbeeld een blokkenspel heeft een bepaalde kleur zodat ze leren associaties te maken en leren hoe ze met verschillende vormen samen een andere vorm kunnen maken.