Houten speelgoed

Houten speelgoed gaat jarenlang mee en blijft vaak zo goed dat het wordt overgedragen van generatie op generatie. Dat is wel anders bij ander kinderspeelgoed dat onderhevig is aan trends, gemakkelijk kwijtraakt of snel kapot gaat. In de speelgoedkist thuis mag daarom zeker geen houten speelgoed ontbreken tussen de rest van het kinderspeelgoed. 

Houten speelgoed

Veel speelgoed wordt (nog) van hout gemaakt. Misschien heeft u zelf vroeger ook wel met een houten trein gespeeld en met losse stukjes houten rails een hele spoorbaan door de kamer gebouwd. Houten speelgoed is er ook in de vorm van auto's, garages en puzzels. Er zijn ook houten 3d puzzels die u samen met uw kind aan de hand van een bouwtekening in elkaar kunt lijmen om vervolgens op de slaapkamer van uw kind kunt neerzetten. Naast houten speelgoed gemaakt van hout, zijn er ook veel houten blokken voor kinderen waar ze zelf iets mee kunnen bouwen.

Houten keukentje

Een ander voorbeeld is een houten keukentje. Daar kan ook ieder kind zich in vermaken. Tegenwoordig bestaan er naast een houten keukentje ook houten wasmachines, koelkasten etc. zodat het hele huishouden nagebootst kan worden voor uw kind om alvast mee te oefenen. Hetzelfde geldt voor houten meubeltjes voor de poppen, bijvoorbeeld een poppenkast (voor poppenkleertjes), poppenbedjes en poppenwiegjes. En vergeet ook niet het van oudsher bekende poppenhuis met minipoppetjes, trappen en verschillende kamers.