Buitenspelen geeft kinderen frisse lucht en blijkt trouwens ook goed te zijn voor de ogen van uw kroost. Onderzoekers aan de University of Cambridge concludeerden dit in 2010 bij een onderzoek onder meer dan 10.000 kinderen en jongvolwassenen. Kinderen die goed konden zien en verziend waren, brachten per week gemiddeld bijna 4 uur meer buiten door. Waarschijnlijk komt dit door het natuurlijke licht en het feit dat de kinderen buiten gemotiveerd worden om naar voorwerpen, mensen en gebouwen verder weg te kijken.
Gelukkig bestaan er ook genoeg spelletjes voor buiten waarmee uw kinderen kunnen spelen. Zo kan een kind zich met iets simpels zoals een zwaailint zich uren kostelijk vermaken. Andere kinderen vinden het leuker om iets praktisch te leren zoals fietsen. Voor deze twee voorbeelden is er buiten simpelweg meer ruimte.
Bij buitenspelletjes is het natuurlijk het allerleukste om dingen te doen die binnen niet kunnen, omdat deze veel rommel geven. Wie heeft er nu een zandbak in het midden van de woonkamer staan? Ravotten in het zand, knoeien met water, een zandkasteel bouwen met een rivier eromheen: typische voorbeelden van buitenspelletjes die binnen niet 'mogen'. Er bestaan tal van hulpstukken die bij dit soort buitenspelletjes handig van pas komen en ook leuk zijn om mee te nemen naar het strand; want daar is nóg meer plaats! Een kind is al blij met een schep, maar er zijn ook leuke vormpjes voor bijvoorbeeld zandgebakjes, of zandauto's waarmee zand vervoerd kan worden van de ene naar de andere bouwplaats.
Kinderen die echt van de natuur houden, willen niet alleen buitenspelen ín de natuur maar ook buitenspelen mét de natuur. Ze willen op ontdekkingstocht gaan en alles over de natuur leren. Mieren en lieveheersbeestjes willen ze van dichtbij bekijken. Wist u dat hier ook buitenspelletjes voor zijn? Voor avontuurlijke kids zijn er eenvoudige microscopen, minizakmesjes en ook verrekijkers. Ook leuk materiaal voor in het bos en op de camping.