Bordspellen

Wie kent ze niet? De klassiekers onder de bordspellen: Mens erger je niet! Pim Pam Pet, Monopoly, Risk, Party & Co, en Kolonisten van Katan. Leuk voor een avondje spellen spelen met een speelkameraad of samen met de hele familie op een koude winteravond met een warme kop chocomel erbij. Bordspellen heten niet voor niets gezelschapsspellen. Ze zijn leuk om te doen en vooral erg gezellig! Via dit blog zijn de spelregels van alle populaire bordspellen te vinden.

Gezelschapsspellen en bordspellen

Bordspellen zijn altijd leuk om te doen. Het kan een simpel spel zijn zoals Mens erger je niet of Levensweg. Maar u kunt ook uw hersenen kraken omdat u goed over de spelbeslissingen moet nadenken. Voorbeelden zijn de meer strategische bordspellen zoals Risk en Cluedo. Liever met taal bezig? Dan is er scrabble of Rummikub. Of wilt u liever in beweging komen? Dan is Twister leuk voor de variatie.

Samen spellen spelen 

Voor een avondje een bordspel spelen met vrienden is het spel 30 Seconds erg leuk. Hierbij krijgt u een kaartje en moet u voor uw team binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen van uw kaartje uitleggen zonder het daadwerkelijke woord te noemen. Als u met een grotere groep bent, kunt u ook teams maken voor Triviant en Party & Co. Leuk idee voor op een verjaardag, oudjaar of een kinderfeestje. Veel spellen van tv zijn nagemaakt voor bij u thuis als gezelschapsspel te dienen. Denk bijvoorbeeld aan het tv-spel Ik hou van Holland. Gezelschapsspellen zijn er voor jong en oud!